Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce Steve Jobs’un başarısının temeli denilen davranışları nasıl uyguladı?

Ata’mız, Jobs’un başarısının kaynağı dedikleri 10 maddeyi 100 yıl önce uygulamıştı. Jobs’un teknoloji alanında yaptığı devrimi 100 yıl…

Ata’mız, Jobs’un başarısının kaynağı dedikleri 10 maddeyi 100 yıl önce uygulamıştı. Jobs’un teknoloji alanında yaptığı devrimi 100 yıl önce Ekonomi, Eğitim, Sanayi, Kılık kıyafet vs 10’larca alanda her türlü engele rağmen Atamız gerçekleştirdi.

http://addicted2success.com/success-advice/10-great-business-lessons-from-the-founder-of-apple-steve-jobs/

1- Odaklanma: Her seferinde tek bir odak vardı. Önce “Vatanın bağımsız ve bir bütün olması” sonra Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak

3- En iyi insanlarla çalış: İnönü, Kazım Karabekir daha niceleri.

4- Elindekini iyileştir. Elinde bir şey yoktu. Olmayanla yoktan var etti. İnovasyonun tanımını ne güzel yapmış: “Ben, bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem; o işe neler engel olur, diye düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı, kendi kendine yürür”.

5- Silah arkadaşlarını her zaman ön planda tut. Onlarla omuz omuza savaştı. Kendisine verilen yemeği askerleriyle paylaştı.

7- Büyük düşündü. Sayıca ve ekipman olarak kat kat büyük bir orduyu yenmek ve topraklarımızdan defedebilmeyi aklına koydu. Savaşın yürekle ve akılla kazanılacağını gösterdi.

8- En fazlasını istedi. “Ben size taarruz değil ölmeyi emrediyorum. Ya İstiklal Ya Ölüm” dedi. Daha fazlası istenenezdi.

9- Başarı planı: Denizden gemileri geçirmeyeceğiz. Tepelerin hiçbirini düşmana vermeyeceğiz. Geceleyin mayın döşeyeceğiz. Daha neler neler

10- Görünüş mü? Asıl görünüş algıdadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü görmeyenler onun 2 metre boyunda, pehlivan edasında, bakışları ile insanı öldürebilen biri olarak görüyorlardı. Saygı ve sevgiyle kıyafete ihtiyaç duymadı.

Ölümsüz Atam ve silah arkadaşları bir apple’dan daha değerli bir markadır. Onun yarattığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ileriye götürmekse bizim görevimizdir. Üretmek, bunun için çalışmak ödevimizdir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar ilginizi çekebilir
Daha Fazla

Girişimci Nazım Hikmet gibi olmalı…

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? Nazım Hikmet Oratoryosunu seyrettiğim her seferinde gözlerim doluyor. Girişimcilikle…